For brukere (hjemmeboende) og pårørende

Har du utfordringer i hverdagen og tenker at du kunne hatt nytte av noen hjelpemidler eller velferdsteknologi? Kanskje er du pårørende og skulle gjerne ha visst mer om hva velferdsteknologi er og hvilke muligheter som finnes?

Helseavisa.no ønsker å veilede, slik at alderdommen blir best mulig. Akkurat derfor har vi laget Helseavisa sin Helsehub som vil gi både brukere og pårørende nyttig informasjon om velferdsteknologi, sikkerhet på nett, brannvern, spill og underholdning m.m.

I tillegg tilbyr vi klistremerker for demente og en ukeplanlegger. Vi vet at det å huske kan være en utfordring og til hinder for mye i alderdommen, og på Helseavisa.no finner du viktige hjelpemidler for demente!

Vi tilbyr derfor to ulike pakker som vil ha stor nytteverdi til en rimelig penge. Under ser du hva pakkene inneholder.

Dette får du i våre pakker til brukere og pårørende

 • Pakke 1: Ett sett avtagbare klistremerker for demente (51 stk.), en ukekalender (en utskrift + ukeplanleggeren blir sendt på e-post i PDF-format, slik at man selv kan skrive ut flere kopier av denne) og tilgang til Helseavisa sin Helsehub. – Kr. 699
 • Pakke 2: Ett sett avtagbare klistremerker for demente (51 stk. klistremerker) – Kr. 399

For å bestille en av de to pakkene, kan du ta kontakt på post@helseavisa.no.

Dette er klistremerkene for demente

Klistremerker som kan festes på skuffer, skap og dører er et svært viktig hjelpemiddel når man med tiden begynner å glemme. I tillegg har våre klistremerker et fokus på sikkerhet. Under ser du de 51 avtagbare klistremerkene du får i pakken. Vi har gjennom test også tatt høyde for at synet reduseres med tiden, og har tilpasset størrelsen på klistremerkene med tanke på dette. Klistremerkene er 10 x 4 cm, og både symbol og tekst er lett å lese.

Videopresentasjon av våre klistremerker for personer med demens

Tilgang til vår Helsehub for brukere (hjemmeboende) og pårørende

Vårt verktøy for brukere (hjemmeboende) og pårørende via Helseavisa sin Helsehub gir deg tilgang til:

 • Velferdsteknologiveileder
  En veileder hvor du huker av for utfordringer du eller dine nærmeste måtte ha. Det kan være fysiske eller psykiske utfordringer – men også ensomhet og annet. Du vil få forslag til løsninger/systemer/hjelpemidler som kan være med på å gjøre hverdagen både tryggere og enklere.
 • Introduksjon til velferdsteknologi og muligheter
  Et kort nettkurs (videopresentasjon) som informerer om en rekke muligheter med velferdsteknologi, men også tips rundt smarthus-teknologi (smarte løsninger for hjemmet).
 • Tips til en trygg digital hverdag på nett
  Her får du noen tips for å kunne være tryggere på nett.
 • Sjekkliste for brannsikkerhet
  Dette er viktig for de fleste av oss, men spesielt kritisk er det for de som bor alene. Ikke alle har gjort det de bør for å forebygge brann. Samtidig kan det være fysiske eller psyskiske begrensninger som kan hindre at man ikke hører eventuelle varsler fra brannalarm eller ikke klarer å komme seg ut tidsnok. Da er denne sjekklisten viktig! Pårørende kan og bør bistå sine nærmeste med å trygge boligen.
 • Spill, bilder og video – underholdning som vekker minner
  Ja, du leste riktig. Her får du blant annet spill som er god hjernetrim. Du kjenner kanskje til Memory og Tic Tac Toe (3 på rad)? Spillet «3 på rad» kan du spille med en venn eller en i familien (kanskje barnebarnet?), men også mot «datamaskinen». I tillegg får du flere videoer med vakre videoer og bilder (med musikk og lyd fra naturen) som tar deg med inn i de ulike årstidene. Du kan leve deg inn i vakre steder fra Norge, men også kjenne igjen følelsen av natur, med blomster, dyr m.m.

Det er enkel registrering og innlogging til systemet, og vi har et fokus på personvernet. Det er kun e-postadresse og passord som lagres (kryptert), og ingen data deles med andre. Det er heller ingen mulighet for å lagre data i løsningen.

For å bestille en av de to pakkene, kan du ta kontakt på post@helseavisa.no.